Publicat pe

Istorie companie Focus Sat

istorie companie focus sat

Istorie companie Focus Sat. Este prima companie de furnizare a serviciilor de televiziune prin satelit (DTH) din România. A fost înființată în noiembrie 2004, însă lansarea comercială a serviciului a avut loc în februarie 2005.

În mai 2005, compania de telecomunicații UPC România a preluat 50% din acțiunile Focus Sat. În aprilie 2006 a achiziționat integral compania, devenind proprietarul de drept al Focus Sat.

În luna februarie 2010 compania americană Liberty Global International înființează divizia pentru transmiterea de televiziune prin satelit. Pentru Europa centrală, purtând numele de UPC DTH cu sediul în Howlad, Luxemburg. Această companie administrează operațiunile din Cehia și Slovacia fiind prezentă sub numele de Freesat. În Ungaria sub numele de UPC Direct, iar în România este prezentă sub numele Focus Sat.
Din luna decembrie 2018 compania Focus Sat a fost achiziționată de către M7 Group Europe, companie cu sediul în Luxembourg, Luxemburg Compania deține și brandurile Skylink din Cehia și Slovacia, Canal Digitaal din Olanda, Diveo din Germania, Télésat din Franța, TV Vlaanderen din Belgia, HD Austria din Austria și M7 Deutschland din Germania.

La sfârșitul lunii mai 2019 compania M7 Group Europe este achiziționată de către Canal+, filială a grupului de presă francez Vivendi. Din 24 septembrie 2019 Focus Sat este oficial membru M7 Group, grup Vivendi/Canal+.

Istorie companie Focus Sat

15 noiembrie 2004 – Este anunțată lansarea pe piață a Focus Sat, primul operator de televiziune digitală prin satelit (D.T.H) din România, având o grilă de 37 de posturi de televiziune.

30 aprilie 2006 – UPC România achiziționează și restul acțiunilor Focus Sat, devenind proprietar al acestuia. 1 iulie 2006 – Se lansează noile pachete de programe (Familia, Aventura, Sport și Cinema).

1 februarie 2010 – Este înființată compania UPC DTH S.a.r.l. Luxemburg, companie ce va administra serviciile DTH ale Liberty Global International din Europa Centrală. UPC DTH este prezentă în Cehia și Slovacia sub denumirea Freesat, în Ungaria ca UPC Direct, iar în România ca Focus Sat.

Focus Sat are o grilă de programe diversificată și variată pentru toate gusturile telespectatorilor. Grila este împărțită pe mai multe pachete de programe, fiind accesibile individual sau în combinații de pachete.
Pachete de programe sunt: Familia (pahetul de bază), extraopțiunile: Mozaic Plus, Activ, FilmBox, Cinema și Panonia și combinațiile de pachete: Familia + FilmBox, Familia + Panonia, Total (cuprinde Familia, Mozaic Plus, Cinema, FilmBox) și Complet (cuprinde Familia, Mozaic Plus, Activ, Cinema și FilmBox).
Deasemenea pot fi accesate și programele F.T.A.

Sursa: Wikipedia